Qoz ürək xəstəlikləri riskini azaldır

28-05-2025, 12:08           
Qoz ürək xəstəlikləri riskini azaldır
Kardioloq Kevin Rabiei bildirib ki, düzgün qidalanmanın köməyi ilə ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmaq olar. Foodinfo.az Lenta.ru xəbər verir ki, 20minutos-a verdiyi müsahibədə o, gündəlik istehlak edilməli olan qozun adını çəkib.Rabiei qeyd etdiyi kimi, pəhriz düzgün olmalıdır, çünki o, bir anda ürək xəstəliyi üçün bir neçə risk faktoruna təsir göstərir: hipertoniya, yüksək xolesterol və diabet. Həkim əlavə edib ki, bütün qoz-fındıqların tərkibində ürəyi qoruyan çoxlu miqdarda doymamış yağlar var, lakin ən yaxşı variant badamdır.Həkimin fikrincə, bu qoz həmişə qəlyanaltı üçün sizinlə aparılmalıdır, çünki onu yedikdən sonra qeyri-sağlam yemək istəyi yox olacaq. Üstəlik, badamı çiy yemək daha yaxşıdır. Eyni zamanda, həkim bu məhsulu həddindən artıq miqdarda istehlak etməməyə çağırdı, çünki kalorisi çox yüksəkdir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru