Bal çox faydalı və təbii bir məhsuldur. Ferra-ru balın bəzi qidalarla qarışdırılması ziyanlı ola bilər. Balı isti içkilərlə içmək onun qidalandırıcı xüsusiyyətini azaldır. Balı turş qidalarla birləşdirmək qıcqırmaya səbəb ola bilər. Sitrus meyvələri ilə balın qarışığı bədəndə allergiyaya yol açar.Diyetoloqlar bildirir ki, balı südlə içmək həzm problemlər yaradır. Hımçinin bal, çay və ya isti su ilə qarışdırılmamalıdır. Çünki balın tərkibindəki fermentlər yüksək temperaturda zərər görür. Eyni zamanda balın yaşıl tərəvəzlərlə istehlakı bədəndə zəhərlənməyə səbəb ola bilər.Həkimlər qeyd edir ki, bal yalnız təzə yeməklərlə istifadə edilməlidir. Bal ilə şəkərli qidaların qarışığı insulin səviyyəsini yüksəldə bilər. Həmçinin balın təbii xüsusiyyətlərini qorumaq üçün onu təbii şəkildə istifadə etməliyik.