Mütəxəssislər bişmiş balığın nə qədər saxlanıla biləcəyini açıqalyıb

28-05-2025, 17:08           
Mütəxəssislər bişmiş balığın nə qədər saxlanıla biləcəyini açıqalyıb
Bir çox insanlar iş günlərində nahar və şam yeməyindən narahat olmamaq üçün əvvəlcədən bişirməyə çalışırlar. Balıq əsas yeməkdirsə, soyuducuda nə qədər saxlanılacaq? "Evdə yeyin" mütəxəssislərinin fikrincə, hazır balıqları hazırlandıqdan sonra ilk 2 gün ərzində yemək tövsiyə olunur. Foodinfo.az xəbər verir ki, onda hər şey bişirmə üsullarından asılıdır.Beləliklə, dərin yağda qızardılmış və ya pendir və ya tərəvəzin "qapağı" altında bişmiş balıq təxminən 3 gün soyuducuda qala bilər. Eyni son istifadə tarixləri çox marinadlanmış balıqlara aiddir.Çiy və ya az bişmiş balıq heç bir gecədə qalmamalıdır. Belə yeməklər dərhal yeyilir.İstifadə müddəti balıq növündən çox az asılıdır. Adətən bütün növlər üçün vaxt çərçivəsi eynidır - 2-4 gün, lakin daha çox deyil.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru