Dondurulmuş meyvələr bağırsaq sağlamlığı üçün faydalıdır

Dünən, 17:08           
Dondurulmuş meyvələr bağırsaq sağlamlığı üçün faydalıdır
Dondurulmuş meyvələr bağırsaq sağlamlığını dəstəkləmək üçün əla, əlçatan və qidalı seçimdir.
Gastroenteroloqlar Dr. Andrew Boxer və Dr. Samuel Akinyeye bildirirlər ki, meyvələrin pik mövsümündə dondurulması onların lif və antioksidant tərkibini qoruyur, eyni zamanda maliyyətini azaldır və saxlanma müddətini artırır.Bağırsaq sağlamlığını qorumaq üçün ən yaxşı dondurulmuş meyvələr arasında giləmeyvələr (xüsusilə yaban mersini və moruq), albalı, manqo, bir qədər yaşıl banan, ananas və pitaya yer alır. Bu meyvələr həzmə kömək edir, immun funksiyanı artırır, nizamlı bağırsaq hərəkətlərini dəstəkləyir və hətta əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır.Dondurulmuş meyvələrin smuzi və ya yeməklərə əlavə edilməsi həzmə kömək edir, immun funksiyanı artırır, nizamlı bağırsaq hərəkətlərini dəstəkləyir və hətta əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.