Çiyələyi yeməkdən dərhal əvvəl yumaq məsləhətdir

Dünən, 15:08           
Çiyələyi yeməkdən dərhal əvvəl yumaq məsləhətdir
Çiyələyi yeməzdən əvvəl yumaq ən düzgün üsuldur. Foodinfo.az bildirir ki, Qrodan şirkətinin aqronomu Yaroslav Abramov bu tövsiyəni verib. O, giləmeyvənin saxlamaq üçün optimal temperaturun 0…+2 °C olduğunu qeyd edib.Abramov bildirib ki, giləmeyvəni yuyub soyuducuya qoymaq tövsiyə edilmir, əks halda artıq nəmliyi almaq üçün üzərinə kağız dəsmal sərilmiş dayaz qabda saxlanmalıdır. Optimal temperaturda çiyələk 5-7 günə qədər təzə qala bilər. Lakin adi soyuducularda, yəni +5 °C-də isə giləmeyvəni 2-3 gün ərzində istehlak etmək daha məqsədəuyğundur.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.