Çiyələyi yeməkdən dərhal əvvəl yumaq məsləhətdir

2-07-2025, 15:08           
Çiyələyi yeməkdən dərhal əvvəl yumaq məsləhətdir
Çiyələyi yeməzdən əvvəl yumaq ən düzgün üsuldur. Foodinfo.az bildirir ki, Qrodan şirkətinin aqronomu Yaroslav Abramov bu tövsiyəni verib. O, giləmeyvənin saxlamaq üçün optimal temperaturun 0…+2 °C olduğunu qeyd edib.Abramov bildirib ki, giləmeyvəni yuyub soyuducuya qoymaq tövsiyə edilmir, əks halda artıq nəmliyi almaq üçün üzərinə kağız dəsmal sərilmiş dayaz qabda saxlanmalıdır. Optimal temperaturda çiyələk 5-7 günə qədər təzə qala bilər. Lakin adi soyuducularda, yəni +5 °C-də isə giləmeyvəni 2-3 gün ərzində istehlak etmək daha məqsədəuyğundur.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru