Həkim bişmiş kartofun şəkərli diabet xəstələri üçün faydalarından danışıb

14-08-2024, 09:44           
Həkim bişmiş kartofun şəkərli diabet xəstələri üçün faydalarından danışıb
Las-Veqasdakı Nevada Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, bişmiş kartofunun müntəzəm istehlakı 2-ci tip diabetli insanlara qanda qlükoza səviyyəsini normallaşdırmağa, bədən yağını azaltmağa və bel ətrafını azaltmağa kömək edir.Qastroenteroloq Yekaterina Kaşux deyir ki, qabığı ilə bişmiş kartof bir neçə səbəbdən qan qlükoza səviyyəsini aşağı salmağa kömək edə bilər.“Kartof ağ düyü kimi digər karbohidratlı qidalarla müqayisədə daha aşağı glisemik indeksə malikdir.Glisemik indeks qidadakı karbohidratların qanda qlükoza səviyyəsini nə qədər tez yüksəltdiyini ölçən bir ölçüdür. Bişmiş kartofda daha çox lif var ki, bu da karbohidratların sərbəst buraxılmasını və udulmasını ləngidir, qanda şəkərin səviyyəsinin tədricən yüksəlməsinə imkan verir.Bundan əlavə, bişmiş kartofda B vitaminləri və minerallar (kalium və maqnezium) var, bunlar karbohidrat mübadiləsində mühüm rol oynayır və qan şəkərinin normal səviyyəsini saxlayır.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.