Çərəzi nəm olmaması üçün necə saxlamaq olar?

12-11-2024, 12:08           
Çərəzi nəm olmaması üçün necə saxlamaq olar?
Qoz sağlam və qidalıdır, ondan ləzzətli bişmiş xörəklər hazırlayır və salatlara maraqlı dad verir. Buna görə də, evdar qadınlar gələcək istifadə üçün qoz-fındıq yığmağa çalışırlar. Ancaq belə olur ki, zaman keçdikcə qoz-fındıq nəmlənir və pisləşməyə və acı olmağa başlayır. Unian.net xəbər verir ki, ilk növbədə, qoz-fındıqları çeşidləməlisiniz - onların dadına baxın, heç bir çat olmadığından əmin olmaq üçün qabıqları yoxlayın;- sonra qoz-fındıqları bir təbəqəyə düzmək və bir neçə gün ərzində qapalı və ya açıq havada qurutmaq lazımdır;
- artıq nəmdən qurtulmaq üçün qoz-fındıqları sobada qızdıra bilərsiniz
- bu yolla kifin qarşısını ala bilərsiniz;
— Fındıqları qabıqda karton qutularda, qaranlıq yerdə saxlamaq daha yaxşıdır, temperaturu təxminən +5-15°C olmalıdır.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru