Çərəzi nəm olmaması üçün necə saxlamaq olar?

12-11-2024, 12:08           
Çərəzi nəm olmaması üçün necə saxlamaq olar?
Qoz sağlam və qidalıdır, ondan ləzzətli bişmiş xörəklər hazırlayır və salatlara maraqlı dad verir. Buna görə də, evdar qadınlar gələcək istifadə üçün qoz-fındıq yığmağa çalışırlar. Ancaq belə olur ki, zaman keçdikcə qoz-fındıq nəmlənir və pisləşməyə və acı olmağa başlayır. Unian.net xəbər verir ki, ilk növbədə, qoz-fındıqları çeşidləməlisiniz - onların dadına baxın, heç bir çat olmadığından əmin olmaq üçün qabıqları yoxlayın;- sonra qoz-fındıqları bir təbəqəyə düzmək və bir neçə gün ərzində qapalı və ya açıq havada qurutmaq lazımdır;
- artıq nəmdən qurtulmaq üçün qoz-fındıqları sobada qızdıra bilərsiniz
- bu yolla kifin qarşısını ala bilərsiniz;
— Fındıqları qabıqda karton qutularda, qaranlıq yerdə saxlamaq daha yaxşıdır, temperaturu təxminən +5-15°C olmalıdır.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.