Sağlam qidalanma üçün balanslı və çeşidli qida rasionu qəbul etmək vacibdir. Foodinfo.az bildirir ki, gündəlik menyuya təzə meyvə-tərəvəz, tam taxıl məhsulları, zülal mənbələri (ət, balıq, paxlalılar) və sağlam yağlar (zeytun yağı, qoz-fındıq) daxil edilməlidir. Qızardılmış və yüksək şəkər tərkibli qidalardan uzaq durmaq, su qəbulunu artırmaq və porsiya ölçülərini nəzarətdə saxlamaq lazımdır. Yeməkləri vaxtında və mütəmadi qəbul etmək, fast food-dan çəkinmək sağlamlıq üçün önəmlidir. Eyni zamanda, duz və şəkər istehlakını azaltmaq, təbii və işlənməmiş qidalar seçmək uzunmüddətli sağlamlıq üçün vacibdir. Fiziki aktivliklə yanaşı sağlam qidalanma güclü immunitet və yüksək enerji təmin edir.