Mütəxəssislər südün qida tərkibini müqayisə ediblər

7-08-2024, 15:58           
Mütəxəssislər südün qida tərkibini müqayisə ediblər
Bitki əsaslı süd alternativləri getdikcə populyarlaşır, lakin onların qida tərkibi və əlaqəli sağlamlıq faydaları əhəmiyyətli dərəcədə dəyişə bilər. Maks Rubner İnstitutunun alimləri yulaf, badam və soya içkilərinin faydalarını müqayisə ediblər.Journal of Food Composition and Analysis jurnalında dərc edilən araşdırmaya görə, soya südünün tərkibində kalium (100 q-da 131,99 mq), mis (116,51 μg/100 q), tiamin (44,02) kimi minerallar, iz elementləri və vitaminlər ən yüksək tərkibə malikdir. 100 q-da mkq) və folat (100 q-da 9,7 mkq). O, həmçinin yulaf və badam südündən daha çox proteinə malikdir - 100 q-da 3,23 q.Bundan əlavə, soya içkiləri sink, dəmir və kalsium kimi mühüm elementlərin bioavailliyinə təsir göstərə bilən ən yüksək səviyyədə fitatları ehtiva edir, alimlər bildirir.Qeyd olunur ki, tədqiqat çərçivəsində mütəxəssislər 36 bitki süd nümunəsini tədqiq ediblər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru