Mütəxəssis qızardılmış qidaların zərərlərini xatırladıb

4-11-2024, 17:58           
Mütəxəssis qızardılmış qidaların zərərlərini xatırladıb
Həkim İrina Lyalina xəmirdə qızardılmış ət və balıqların təhlükələrini xatırladıb.
Həkim Life.ru-ya müsahibəsində xəbərdarlıq edib ki, yüksək temperatur səbəbindən qızartma zamanı qidaların faydalı xassələri qismən məhv olur və qızardılmış qidalarda kalorilərin və qeyri-sağlam yağların miqdarı artır.
Həmçinin onun sözlərinə görə, qızardılmış qidalar çətin həzm olunur, mədədə ağırlıq, şişkinlik və diskomfort yaradır. Mütəxəssis sobada bişirməyi protein məhsulları hazırlamaq üçün təhlükəsiz üsul adlandırıb.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru