Qışda immunitet sistemini gücləndirən qəlyanaltılar

7-12-2024, 16:08           
Qışda immunitet sistemini gücləndirən qəlyanaltılar
Soyuq mövsümdə duzlu kələmə diqqət yetirməlisiniz. Foodinfo.az bildirir ki, diyetoloq-dietoloq Kristina Prişvina bu barədə danışıb. Mütəxəssisin sözlərinə görə, fermentasiya prosesində bakteriyalar tərəvəzin tərkibindəki şəkərləri laktik turşuya çevirir. Məhz bu, bağırsaqlarda patogen mikrofloranın yayılmasını maneə törədir. Bundan əlavə, bu maddə qida maddələrinin udulmasını və toksinlərin atılmasını sürətləndirir, həmçinin immunitet sistemini gücləndirir.Qışda daha az çiy tərəvəz və göyərti yemək istəyirsən, çünki onların həzm olunması üçün çoxlu enerji lazımdır. Fermentasiya edilmiş qidalar bədənimiz üçün əladır. Buna görə də pəhrizinizə duzlu kələm daxil etməyi məsləhət görürəm. A vitamini, kalsium, manqan, kaliumla zəngindir. Turşu kələm tərkibindəki C vitamini sayəsində immunitet sistemini gücləndirir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru