Bu şorbaları hamı yeyir, lakin ürək sağlamlığı üçün çox zərərlidir
19-03-2024, 16:58
Həkimlərin fikrincə, şorba qidaları və faydalı qidaları udmağa kömək edir, toxluq hissini uzadır, həmçinin maddələr mübadiləsinə faydalı təsir göstərir.Müasir dietoloqlar o qədər də optimist deyillər. Üstəlik, bəzi şorbaların sağlamlığa zərərli olduğuna dair bir fikir var, çünki tərkibində çox sağlam olmayan məhsullar var.Göbələk supu. Əksər hallarda, onlar su ilə bişirilir, yəni onların kalori miqdarı çox yüksək deyil. Nahardan sonra aclıq olduqca tez qayıdacaq. Ancaq daha da xoşagəlməz odur ki, mədə problemi olan insanlar üçün göbələk əsaslı şorba narahatlıq və hətta ağrıya səbəb ola bilər.Turş kələm şorbası. Gəlin ondan başlayaq ki, bütün insanlar kələmi normal həzm edə bilmir. Bəziləri üçün qaz meydana gəlməsinin artmasına səbəb olur. Dietoloq Dmitrenko tövsiyə edir ki, mütəmadi olaraq şişkinlik, şişkinlik və digər xoşagəlməz simptomlarla qarşılaşan insanlar duzlu kələm şorbasından çəkinsinlər.