Şokoladın tərkibinin 5%-i böcəkdir - İDDİA

8-03-2024, 11:58           
Şokoladın tərkibinin 5%-i böcəkdir - İDDİA
Hətta ən bahalı və elit şokoladın tərkibində az miqdarda tropik tarakanların kiçik fraqmentləri var. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Dövlət Bankının analitik departamentinin rəhbəri İqor Stern aif.ru-ya bildirib. O, qeyd edib ki, onları şokolad kütləsindən çıxarmaq texniki cəhətdən mümkün deyil. Müxtəlif ölkələrin nəzarət orqanları şokoladda həşərat qalıqlarının maksimum səviyyəsini məhdudlaşdırır.Afrika və Cənubi Amerika kakao plantasiyaları tropik tarakanların böyük koloniyaları üçün sevimli yaşayış yeridir. Kakao paxlası toplayarkən, bu həşəratlar istər-istəməz ümumi səbətə düşür və bütün texnoloji mərhələlərdən keçir - qurutma, fermentasiya, qovurma və üyüdülmə. Tarakanları lobyadan ayırmaq mümkün deyil və dünyanın hər yerindən öz reseptlərinə uyğun şokolad kütləsi hazırlayan qənnadı şirkətləri tarakan zülalının - xitinin qaçılmaz olması ilə barışmağa məcbur olurlar.Əlbəttə ki, şokaladı dişləyərək böcək aşkar etmək mümkün deyil. Bu yalnız mikroskop altında görünə bilər.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.