Kimlərə gül kələmini çiy yemək olmaz?

25-10-2024, 16:59           
Kimlərə gül kələmini çiy yemək olmaz?
Gül kələmini bişirmədən, çiy halda yemək mümkündür və hətta bir çox faydası var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, gül kələmi bişirildikdə bəzi vitamin və minerallarını itirir, lakin çiy halda bütün qida dəyərini qoruyub saxlayır. Bu tərəvəz xüsusilə C vitamini və K vitamini baxımından zəngindir. Çiy halda gül kələmi antioksidantlarla doludur və bədəni sərbəst radikallardan qorumağa kömək edir, immunitet sistemini gücləndirir.Lakin çiy gül kələmi bəzilərində həzm problemləri, şişkinlik və qaz yarada bilər, çünki tərkibində həzm üçün ağır olan lif və şəkər mövcuddur. Buna görə də həssas həzm sistemi olan insanlar üçün bişirərək yemək daha rahat yoldur. Əgər çiy halda yeyirsinizsə, onu incə doğrayaraq və ya salatlara əlavə edərək istehlak etmək məsləhətdir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru