Yazda zirzəmi, eyvan və soyuducunu keçənilki konservalardan boşaltmaq vaxtıdır. Mütəxəssislər ilk növbədə nədən başlamaq lazım olduğunu söyləyirlər.Bütün qaydalara riayət etməklə hazırlanmış evdə hazırlanan konservlər 2 ilə qədər saxlanıla bilər. Lakin müntəzəm “auditlər” keçirmək və zədələnmiş bankaları vaxtında çıxarmaq lazımdır.Ilk növbədə bütün kompotları və bəzi olan mürəbbələri atmalı olacaqsınız. Onlar maksimum 8 ay “yaşayırlar”.Göbələk turşuları növbəti mövsümə saxlanmaması lazım olan başqa bir məhsul kateqoriyasıdır. Onların ömrü nadir hallarda 12 aydan çox olur.Sonra, qapaqları şişmiş bankalarla vidalaşmalı olacaqsınız. Buludlu və ya qalın duzlu su və şübhəli qoxu (adətən turş) da məhsulların xarab olduğunu göstərir.