Hansı qidalar ölüm riskini artırır?

24-04-2024, 17:07           
Hansı qidalar ölüm riskini artırır?
Araşdırmalara görə, sənaye üsulu ilə istehsal olunan trans yağların gündə 2,2 qramdan çox istehlak edilməsi ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riskini 20-32% artırır.Foodinfo.az xəbər verir ki, küçə qidaları arasında trans yağlar ən çox pizza, panini, dönər, falafel, kruvasan və tortlardadır; mağaza məhsulları arasında - tortlar, peçenyelər, südlü desertlər, dondurma, dondurulmuş qidalar, marqarin, pendir və emal edilmiş ətlərdə.ÜST araşdırmalarına görə, trans yağlar və ya trans yağ turşuları sənaye və ya təbii mənbələrdən gələn doymamış yağ turşularıdır. Dünyada hər il 278 mindən çox ölüm sənaye üsulu ilə istehsal olunan trans yağların istehlakı ilə əlaqələndirilə bilər. Onlar damarları bağlayır, infarkt və ölüm riskini artırır.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru