Konservlərin ən təhlükəli NÖVÜ

Bu gün, 12:08           
Konservlərin ən təhlükəli NÖVÜ
"Ev şəraitində hazırlanmış konservlərin bəzi növləri təhlükəli ola və onlardan istifadə ağır zəhərlənmələrə gətirib çıxara bilər".

Oxu.Az-ın "İzvestiya" nəşrinə istinadən verdiyi xəbərə görə, bunu biologiya elmləri namizədi Yuliya Markova deyib.

O, uzunmüddətli saxlama üçün ət, quş və balıq məhsullarından konservlər hazırlamağı məsləhət görməyib:

"Bu məhsulları mikroorqanizmlərdən, o cümlədən təhlükəli klostridiya yığınlarından yumaq çətindir".

Markovanın sözlərinə görə, evdə hazırlanmış konservlərdən zəhərlənmə botulizm səbəbi ilə ölümlə nəticələnə bilər.

Bioloq izah edib ki, patogen yığınlarını məhv etməyin yeganə effektiv yolu onları +120 dərəcədən yuxarı temperaturda və yüksək təzyiqdə emal etməkdir ki, bu da ancaq sənaye avtoklavlarında mümkündür.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru