Portağal mürəbbəsi

Dünən, 15:58           
Portağal mürəbbəsi
Portağal mürəbbəsi həm dadlı, həm də faydalı bir desertdir. Onu hazırlamaq üçün aşağıdakı qaydaya əməl edə bilərsiniz.Lazım olanlar:
- 1 kq portağal
- 800 q şəkər tozu
- 1 limon suyu
- 1 stəkan su
Hazırlanma qaydası:
1. Portağalları yaxşıca yuyun və qabıqlarını incə dilimlərə doğrayın. Əgər acılığı azaltmaq istəyirsinizsə, qabıqları 2-3 saat suda saxlayın və suyu dəyişin.
2. Portağalların içini kiçik dilimlərə ayırın, toxumlarını çıxarın.
3. Qazana şəkər tozunu və suyu əlavə edib yüngül qaynadın. Şəkər tam həll olduqda portağal dilimlərini və qabıqlarını əlavə edin.
4. Qarışığı orta odda qarışdıraraq təxminən 40-50 dəqiqə qaynadın.
5. Hazır olmağa yaxın limon suyunu əlavə edə bilərsiniz.6. Mürəbbəni sterilizə olunmuş bankalara doldurub qapağını möhkəm bağlayın. Soyuduqdan sonra saxlanmaq üçün sərin və qaranlıq bir yerə qoyun.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.