Hazır şorbalar sürətli və asan hazırlıq imkanı təqdim etsə də, sağlamlıq baxımından bir sıra zərərlərə səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, onların tərkibində yüksək miqdarda duz, konservantlar, süni dadlandırıcılar və qatqılar mövcuddur. Yüksək duz miqdarı qan təzyiqini artıraraq ürək-damar xəstəliklərinə yol aça bilər. Süni qatqılar isə allergiya, mədə-bağırsaq problemləri və hətta uzunmüddətli istifadədə xərçəng riskini artırmağa qadirdir.Hazır şorbalar həmçinin qida dəyəri aşağı olan işlənmiş məhsullarla zəngindir, bu da balanslı qidalanmanı təmin etmir. Sağlamlıq üçün təzə tərəvəz və ədviyyatlarla evdə hazırlanmış şorbalar daha faydalıdır.