50 yaşdan sonra hansı meyvələri yeməmək daha yaxşıdır?

Bu gün, 08:57           
50 yaşdan sonra hansı meyvələri yeməmək daha yaxşıdır?
Yaş artdıqca orqanizm müəyyən qidalara daha həssas olur.
Foodinfo.az bildirir ki, yaşlı insanlarda gözlənilməz sağlamlıq təsirləri ola biləcək meyvə qəbuluna diqqət yetirmək xüsusilə vacibdir.
Portağal, limon və qreypfrut qastrit və mədə xorasının kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.
Sitrus meyvələrinin yüksək turşuluğu mədənin selikli qişasını qıcıqlandıra bilər, ona görə də 50 yaşdan yuxarı insanlara mədə-bağırsaq traktında problem yaranarsa, istehlakını məhdudlaşdırmaq və ya tamamilə aradan qaldırmaq tövsiyə olunur.
Gavalı, ərik və şaftalı böyük miqdarda kobud lif ehtiva edir. Müntəzəm olaraq istehlak edildikdə, şişkinlik və bağırsaq narahatlığına səbəb ola bilər. Bundan əlavə, bu meyvələr yaşlı insanlarda tez-tez allergik reaksiyalara səbəb olur.
Şirin üzüm sadə karbohidratlarla zəngindir. 50 yaşdan yuxarı insanlar, xüsusən də şəkərli diabet və ya artıq çəkisi varsa, istehlakını məhdudlaşdırmalıdır.Faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, bananda çoxlu kalium var.
Böyrəklər və ya ürək-damar sistemi ilə bağlı problemlər varsa, bu mineralın artıq olması təhlükəli ola bilər. Gündə birdən çox banan istehlak edilməməsi tövsiyə olunur.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.