Qızaran kartofu daha faydalı və zərərsiz etmək üçün İKİ MƏSLƏHƏT

8-12-2023, 08:43           
Qızaran kartofu daha faydalı və zərərsiz etmək üçün İKİ MƏSLƏHƏT
Bir çoxlarının sevimli yeməyi olan kartof qızartması daha az kalorili və sağlamlıq üçün daha faydalı ola bilər.Foodinfo.az xəbər verir ki, "Warrior"un dietoloqu Cess Hillard bunun üçün iki üsuldan istifadə etməyi məsləhət görüb.Birincisi, kartofu daha böyük parçalara kəsmək lazımdır. Bu zaman kartof daha az yağ "udacaq".İkincisi isə, qızardarkən istifadə etdiyiniz yağa diqqət yetirməlisiniz. Ən yaxşısı raps yağından istifadə etməkdir. Tüstülənmə dərəcəsi yüksək olan bu yağ qızartmaq üçün əladır və tərkibində zərərli doymuş yağlar daha azdır.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru