Qanı yağlandıran ət hansıdır?

19-12-2023, 07:04           
Qanı yağlandıran ət hansıdır?
Bəzi qidalar və ət növünü yedikdə, orqanizm çox güclü yüklənmə hiss edfir və maddələr mübadiləsi pozulur.

“Medicina” xəbər verir ki, ekspertlər metobolik pozulma zamanı qanın daha yağlı olmasına diqqət çəkib.

“Həddən artıq miqdarda yağlı, qırmızı ət yemək metobilik xəstəliklər, II tip diabet, ürək xəstəliyi və qaraciyər piylənməsinə birbaşa yoldur.

Yüksək dərəcəli emal olunmuş qidalara – delikates, kolbasa, bekon, sosis daxildir. Qida sənayesi məhsulları şəkər, natrium, emulqatorlarla zəngindir, bunlar bağırsaq mikroflorasını pozur.

Qazlı şirin içkilər, paket şirələri qaraciyəri və yağı piyləndirir.


Qanı yağlandıran 2 maddə var: xolesterin və lipid. Bu maddələrin qanda artması qanı çox yağlı edir və bu qan damarlarda çətin hərəkət edir.

Qanın yağlanması o deməkdir ki, ateroskleroz başlayır. Bu isə gələcəkdə infarkt və insult deməkdir.

Aygün Musayeva












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru