“Qrip zamanı bir məhsulu rasiondan çıxarmaq lazımdır”

20-12-2023, 11:48           
“Qrip zamanı bir məhsulu rasiondan çıxarmaq lazımdır”
Qrip zamanı bir məhsul rasiondan xaric edilməlidir.

Yeniavaz.com xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Natalia Bogdanova pravda.ru-ya danışıb.

Boqdanovanın sözlərinə görə, xəstəlik zamanı şəkərdən imtina etmək lazımdır, çünki o, C vitamininin işinə mane olur:

“Şəkər və sürətli karbohidratlar dərhal oksidləşmə proseslərinə başlayan sürətli enerji mənbələridir, lakin redoks reaksiyaları üçün köməkçi – C vitamini lazımdır. Ağ qan hüceyrələrimizə bakteriya və viruslarla mübarizədə kömək etmək əvəzinə, C vitamini tamamilə fərqli proseslərdə iştirak edəcək”.

Bundan əlavə, Boqdanova qeyd edib ki, bağırsaqlarda patogen mikroflora şəkərlə qidalanır:

“Xəstəlik zamanı rasiondan peçenye, şirniyyat və çörək çıxarmaq lazımdır. Biz çoxlu miqdarda C vitamini olan qidaları əlavə etməliyik. Tərkibində olan C vitamininə görə liderlər sitrus meyvələri deyil, itburnu, bolqar bibəri, çaytikanı, qara qarağat, cəfəri, şüyüd, duzlu kələm və kividir”.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.