Yumurtanı belə bişirmək zərərlidir

21-12-2023, 00:04           
Yumurtanı belə bişirmək zərərlidir
Qayğanaq, sulu, bərk, paşot- hansı yumurta orqanizmə daha faydalıdır?

“Medicina” xəbər verir ki, dietoloq Aleksandra Razarenova sağlam yumurtadan danışıb.

“Yumurta çox güclü termik emala məruz qalmamalı, onu bişirərkən artıq yağ istifadə edilməməlidir.
Yağda hazırlama yumurtada doymuş yağları və kalorini artırır ki, bu da zərərlidir.

Əgər qayğanağı sevirsizsə, tavaya yağı sadəcə sürtün, bol tökməyin, xüsusi tava seçin və vam odda bişirin.

Yalnız bu halda həm sarının, həm ağın strukturunu zədələnməkdən qoruya bilərsiz.

Vacib şərt: sarının bir az yumşaq, sulu qalmasıdır. Yumurtaya duz və istiot əlavə etməyin”.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru