Məhləbin faydaları

29-12-2023, 00:15           
Məhləbin faydaları
Ədviyyatlar sağlamlığımız üçün güclü xüsusiyyətlər təqdim edən ən müalicəvi mənbələrdən biridir. Bunlardan biri də məhləb bitkisidir.Bu möcüzəvi ədviyyatda kalium, kalsium, dəmir, sink və maqnezium mineralları var. Ondan tort, müxtəlif bulkalar, peçenyelərin bişirilməsində, həmçinin qırmızı əti marinasiya edərkən istifadə edə bilərsiniz. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu, çox güclü vitamin və mineralları ehtiva edən ədviyyatlardan biridir. Mahlepin ən məşhur faydası orqanizmimizin xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırmasıdır. Xüsusilə soyuq qış mövsümündə istehlak edilməsi lazım olan mahləb həm bəlğəm çıxarır, həm də boğazı sakitləşdirir. Qaraciyər və böyrək sağlamlığına müsbət təsir edərək bədənimizə enerji verir.Liflə zəngin ədviyyat olduğundan həzm sisteminin sağlamlığını da qoruyur və gücləndirir.Bədənimizdə yığılan toksinlərin atılmasını təmin edən məhləb həm də stress səviyyəsini azaldır və sinir sağlamlığımıza güclü faydalar təqdim edir. Qan dövranını yaxşılaşdıran bu ədviyyat şəkər xəstələri üçün də şəfa mənbəyidir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru