Sümükləri gücləndirmək üçün məhsul - 50 yaşdan yemək lazımdır

24-02-2025, 10:08           
Sümükləri gücləndirmək üçün məhsul - 50 yaşdan yemək lazımdır
Yaşla sümüklər sıxlığını itirir və kövrək olur. Foodinfo.az bildirir ki, kalsium, vitamin D, C və fosforla zəngin balanslaşdırılmış pəhriz sümükləri gücləndirməyə və sınıq riskini azaltmağa kömək edir.Sümük sağlamlığı ilə əlaqəli olan süd məhsulları faydalı olsa da, digər kalsium mənbələri ilə, xüsusən də bitki mənşəli, hətta veganlar və ya laktoza dözümsüzlüyü olanlar üçün uyğun olanlarla əvəz edilə bilər.Qızıl balıq sümük toxumasını gücləndirən və kalsiumun udulmasını yaxşılaşdıran zülal, D vitamini və omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Somonun tərkibindəki yağ D vitaminini səmərəli şəkildə mənimsəməyə kömək edir və cəmi 115 q qızılbalıq 500 vahid D vitamini təmin edir ki, bu da demək olar ki, gündəlik ehtiyacınızdır. Bundan başqa hər gün onu qida rasionunuza ağ lobya daxil etmək faydalıdır. O, əla kalsium mənbəyidir. Qara lobya isə orqanizmi maqnezium və kaliumla təmin edir ki, bu da sümük sağlamlığı üçün vacibdir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru