Dondurmaq qidaların faydalı xüsusiyyətlərini 100% -ə qədər qoruyur

10-08-2024, 15:58           
Dondurmaq qidaların faydalı xüsusiyyətlərini 100% -ə qədər qoruyur
Rusiyalı diyetoloq və sağlam qidalanma mütəxəssisi Tatyana Meşçeryakova bildirib ki, qidanın dondurulması, digər saxlama üsullarından fərqli olaraq, faydalarını 100%-ə qədər saxlaya bilir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis "İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində bu barədə danışıb. Bildirib ki, məsələn, qurudulmuş meyvələr öz xüsusiyyətlərinin 45% -ni itirir.Lakin dondurulan zaman məhsullar orijinal dadını saxlayır. Həmçinin dondurulmuş meyvə, giləmeyvə və tərəvəzlər mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar üçün də əlverişli qidadır.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru