Dondurmaq qidaların faydalı xüsusiyyətlərini 100% -ə qədər qoruyur

10-08-2024, 15:58           
Dondurmaq qidaların faydalı xüsusiyyətlərini 100% -ə qədər qoruyur
Rusiyalı diyetoloq və sağlam qidalanma mütəxəssisi Tatyana Meşçeryakova bildirib ki, qidanın dondurulması, digər saxlama üsullarından fərqli olaraq, faydalarını 100%-ə qədər saxlaya bilir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis "İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində bu barədə danışıb. Bildirib ki, məsələn, qurudulmuş meyvələr öz xüsusiyyətlərinin 45% -ni itirir.Lakin dondurulan zaman məhsullar orijinal dadını saxlayır. Həmçinin dondurulmuş meyvə, giləmeyvə və tərəvəzlər mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar üçün də əlverişli qidadır.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.