Balqabağın faydaları

17-08-2024, 11:08           
Balqabağın faydaları
Balqabaq həm qidalandırıcı xüsusiyyətləri, həm də müxtəlif yeməklərdə istifadə oluna bilməsi ilə tanınan çox faydalı bir tərəvəzdir. O, vitamin, mineral və antioksidantlarla zəngindir, bu da onu sağlamlıq üçün çox dəyərli edir.Foodinfo.az xəbər verir ki, balqabaq, xüsusilə A vitamini, C vitamini, E vitamini, kalium və dəmir ilə zəngindir. A vitamini göz sağlamlığı üçün vacibdir və görmə qabiliyyətini qorumağa kömək edir.C vitamini isə immun sistemini gücləndirir, bədəni infeksiyalardan qoruyur. Kalium ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir, qan təzyiqini tənzimləyir. Antioksidantlar isə bədəndə sərbəst radikallarla mübarizə aparır və xərçəng kimi xəstəliklərin riskini azaldır.Balqabaq çox yönlü bir tərəvəzdir və müxtəlif yeməklərdə istifadə edilə bilər. Şorbalar, pürelər, salatlar, bişmiş yeməklər və hətta desertlərdə də istifadə olunur. Sağlam və ləzzətli yeməklər hazırlamaq üçün balqabaqdan mütləq yararlanın.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru