Həkim qocalmanı ləngidən qidaları sadalayıb

8-11-2024, 17:08           
Həkim qocalmanı ləngidən qidaları sadalayıb
Pəhrizinizə pomidor, qreypfrut və şirin qırmızı bibər daxil etməyin bir neçə səbəbi var.Foodinfo.az xəbər verir ki, onlardan biri də belə qidaların təbii cavanlaşdırıcı təsiridir. Bu, məhsullarda güclü bir antioksidantın - likopenin tərkibinə görə baş verir.Toksikoloq, professor Mixail Kutuşov Telegram kanalında yazır ki, pomidor, şirin bibər və qreypfrutdan maksimum fayda əldə etmək üçün bu məhsulları yağlarla birləşdirmək tövsiyə olunur. Bu şəkildə qida maddələri daha yaxşı mənimsəniləcəkdir.Antioksidantın görünüşə təsirindən əlavə, həkim likopenin ürək və qan damarları ilə əlaqəli təsirini də qeyd edib.Bundan əlavə, antioksidantın sümük gücünü dəstəklədiyi, beyni qoruduğu və görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırdığına dair sübutlar var.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru